Víte, jak můžete zvýšit své šance na získání hypotéky? Jak se lze připravit předem, než podáte žádost v bance? A vyhnout se tak možnému zamítnutí žádosti o hypoteční úvěr?

Jste samožadatel nebo je vás víc?

Většinou je výhodnější žádat o hypoteční úvěr v páru. Největší výhodou je v tomto případě vyšší bonita, kterou bance dokládáte dohromady. Takovéto žádosti jsou obecně průchodnější hlavně proto, že v případě výpadku příjmu jednoho s žadatelů je v záloze ještě ten druhý, který může na přechodnou dobu převzít splácení hypotéky.

Máte již zápis v registru dlužníků?

Vaše jméno v registru dlužníků může figurovat, i když všechny své úvěry vždy splácíte řádně a včas. Zásadní ale je, zdali je záznam v registru pozitivní či negativní. Pozitivní zápis v registru dlužníků je informací o tom, že jste si půjčili a svůj dluh řádně splácíte, případně že jste dluh již splatili. Pro banku je to důkaz o tom, že jste spolehlivý klient. Naopak klient bez historie v úvěrových registrech může být pro banky větším rizikem než ověřený zákazník s dobrou splátkovou historií.

Jak dlouhou splatnost hypotéky zvolit?

Vždy je nejvýhodnější volit co nejdelší splatnost s nižší splátkou než co nejkratší dobu splácení za cenu příliš vysoké splátky. Částku, kterou byste jinak využili na splácení při kratší době splatnosti, lze spořit či investovat a v budoucnu zaplatit mimořádnou splátku hypotéky. Navíc pokud nebudou vaše příjmy pro banku dostatečné, bude prodloužení splatnosti hypotéky možným řešením, jak úvěr získat.

Máte kreditní karty nebo kontokorent?

Pokud ano, ale nevyužíváte je. Zrušte je! Banka je totiž v žádosti o hypotéku bude vždy zohledňovat jako byste je aktivně využívali. A právě kvůli tomu byste pak mohli vypadat jako příliš zadlužení.

Máte rádi hazard?

Některé banky prověřují a pečlivě kontrolují poslední tři výpisy, které při žádosti o hypotéku dokládáte. Pokud zde banka objeví platby týkající se hazardních her může žadatele zařadit mezi rizikové klienty, a na základě toho může žádost zamítnout nebo nabídnout vyšší úrok.

 

Potřebujete hypotéku? 

Pokud řešíte financování nemovitosti a potřebujete hypotéku, neváhejte se na mě obrátit. Zdarma si sjednejte schůzku. Ušetříte čas i peníze.

Váš hypoteční specialista

Šárka Zouharová

Chýně
tel.: 775 411 664
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.